Saturday, February 28, 2015

Broccoli-blue cheese puree soup!

Täna proovisin esimest korda teha püreesuppi ja isegi kui ma ise seda ütlen, siis see tuli välja suurepärane. Tegemist on brokkoli-sinihallitusjuustu supiga. Originaalretsepti leidsin raamatust 'Toitvad supid'.

Kuidas see käib? Soojenda potis paar lusikatäit oliiviõli ning prae seal 3-4 minutit üks suur hakitud sibul. Lisa umbes 1 liiter juurviljapuljongit (võid ise teha või ka puljongikuubikust) ja 1 hakitud kartul ning keeda umbes 10 minutit. Seejärel lisa 350g hakitud brokkolit ning lase paar minutit keeda nii, et brokkoli oleks pehme, aga endiselt helerohelist värvi. Seejärel sega supi sisse umbes 60 g sinihallitusjuustu, sega kuni juust on sulanud ning vala kogu segu blenderisse või köögikombaini ja püreesta. Mina lisas veidi ka vahukoort ja kreemjuustu, et saavutada eriti kohev ja mõnus püreesupp. Lase supp uuesti soojaks, pane taldrikusse ja kaunista purustatud sinihallitusjuustu ja seemnetega. Lase hea maitsta! Kindlasti soovitan! Magustoiduks oli mango ja viinamarjad.

Today was the day that for the first time ever I tried to make  puree soup and even if I'm the one saying it I think it came out amazing. It was a broccoli-blue cheese puree soup. The original recipe is from a soup book.

So how to do it? Warm up a couple of spoonfuls of olive oil in a pot and fry a big chopped onion for about 3-4 minutes. Add 1 liter of vegetable broth (you can make it yourself or use a broth cube) and 1 big chopped potato. Boil for about 10 minutes. Then add 350g of chopped broccoli and let it boil until the broccoli is soft but hasn't lost its green color. Then add  about 60 grams crushed blue cheese, stir until it melts and then add the whole thing into a blender and puree. I also added a bit of whipped cream and cream cheese to make the soup super smooth. Once it's all puree, then heat it up once more, put it in a bowl, decorate with some more blue cheese and some seeds and enjoy. I definitely recommend! Dessert was mango and some grapes.

No comments:

Post a Comment